Schooltuin

Jarenlang hebben we een heemtuin naast de school gehad waar kinderen konden leren over insecten en bloemen en planten. We hebben echter gekeken hoe we Natuuronderwijs nog nadrukkelijker een plaats kunnen geven in ons onderwijsaanbod. We hebben de bestaande tuin daarom leeggehaald en zullen deze in de loop van het jaar renoveren.

Vanaf volgend schooljaar hebben we echte schooltuintjes gerealiseerd waar kinderen zelf hun groente en fruit kunnen planten, onderhouden en oogsten. Niet alleen leren ze daarbij hoe een plant groeit, maar kunnen ze hun zelf gekweekte producten ook proeven en bereiden.

Er zijn al een aantal ouders die ons graag willen helpen met het onderhoud van de tuin en het begeleiden van kinderen. Heeft u ook groene vingers en wilt u ons helpen bij de diverse tuinactiviteiten? Geef u dan op hij Raymonde of Marit.