Brede School Bibliotheek Hoorn

De Brede School Bibliotheek is een speciale bibliotheekvestiging voor kinderen van 0 tot 12 jaar in de wijk Grote Waal in Hoorn. Het bijzondere van de BSB is dat de leerlingen van de drie basisscholen in de wijk zelf de baas zijn van de bibliotheek.

Dat dit een geweldig project is, werd duidelijk toen een aantal jaar geleden de prestigieuze Innovatieprijs werd gewonnen.

Elk schooljaar krijgen de leerlingen van groep 7 van de basisscholen Jules Verne, Zonnewijzer en Ichthus  een opleiding tot bibliotheekmedewerker. Zij lenen de boeken uit, nemen ze ook weer in en zetten ze weer in de kast. Er is een groepje dat de PR verzorgd en ook worden er regelmatig schrijvers uitgenodigd. De leerlingen van de scholen denken ook mee over de aanschaf van de boeken, de inrichting van de bibliotheek en de activiteiten tijdens bijvoorbeeld de Kinderboekenweek.

Kijk ook eens op het blog van de BSB!