Verkeersveiligheid rondom de Zonnewijzer.

Het woord zegt het al: verkeersveilig! Om er voor te zorgen dat de leerlingen en uzelf een veilige schoolroute kunnen volgen, vragen wij uw medewerking voor het volgende:

Niet doorrijden met de auto tot aan school! Dit is veel te gevaarlijk. Als de school begint en uit gaat, is het daar erg druk met fietsers en voetgangers. De parkeerplaatsen daar zijn voor het team.

Parkeer uw auto in een van de parkeervakken! Dat is uw eigen verantwoordelijkheid. Parkeren op plekken waar dit niet mag, zorgt voor een onveilige situatie!
  • Er zijn genoeg plaatsen. Misschien dat u een stukje moet lopen, maar het is wel zo veilig.
  • Wat nog veiliger is: Probeer zo veel mogelijk uw kind(eren) lopend of met de fiets naar school te brengen.
  • De wijk is een 30 kilometer gebied!
  • Steek met de kinderen over via het zebrapad bij school en steek niet schuin over.
  • Op het schoolplein lopen we naast onze fiets.

Wij zijn nog op zoek naar een verkeersouder voor dit jaar. Lijkt het u leuk om ons te helpen en een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid van uw en onze kinderen, dan kunt u zich opgeven bij Milco Rijs.

Een verkeersouder houdt regelmatig contact met: Veilig Verkeer Nederland, de gemeente en politie tijdens bijeenkomsten met alle andere Verkeersouders van de basisscholen in Hoorn. Hij of zij is tussenpersoon bij de cursus: Dode Hoek met de vrachtwagen, helpt mee met het Verkeersexamen, regelt de actie “De scholen zijn weer begonnen” en de landelijke actie ‘Op voeten en fietsen naar school.